KEFIR | |||||||||||||||||||||||||||
Kefir - wspaniały orzeźwiający napój mleczny, produkowany
z mleka pasteryzowanego najwyższej jakości z dodatkiem grzybków i bakterii kefirowych. Zawarta w nim swoista mikroflora wpływa korzystnie na przyswajalność składników mineralnych i organicznych, utrzymując organizm człowieka w naturalnej równowadze biologicznej. Kefir produkowany przez KeSeM jest napojem łagodnie musującym, zawiera żywe kultury bakterii oraz daje uczucie orzeźwienia i odprężenia. Jego wyjątkowe walory odżywcze i zdrowotne sprawiają, że jest on polecany wszystkim ceniącym zdrowie i dobre samopoczucie. Kujawska Spółdzielnia Mleczarska informuje, że efekt zdrowotny można uzyskać jedynie przez systematyczne spożywanie kefiru produkowanego przez KeSeM.
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||