Masło
to najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów
jadalnych. Wyróżnia je wysoka przyswajalność i strawność. Masło
odgrywa ważną rolę w żywieniu dostarczając organizmowi energii.
Jest źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz
witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach, niezbędnych do
prawidłowego rozwoju i funkcjonowania ludzkiego organizmu. Masła
mają wspaniały świeży zapach i smak domowego masła, dzięki
mleku pochodzącemu z nieskażonego środowiska. |
|
STOŁOWE -ŚMIETANKOWE: wartość energetyczna w 100g - 670
kcal (748kJ), białko 1,0g, węglowodany przyswajalne 1,0g, tłuszcz
73g
MASŁO
EKSTRA: wartość energetyczna w 100g - 748 kcal (670kJ), białko
1,0g, węglowodany przyswajalne 1,0g, tłuszcz 82g
MASŁO
OSEŁKOWE: wartość energetyczna w 100g - 748 kcal (670kJ), białko
1,0g, węglowodany przyswajalne 1,0g, tłuszcz 82g
|