Facebook NaszeTwarogi

Zawartość tej strony wymaga nowszej wersji programu Adobe Flash Player.

Pobierz odtwarzacz Adobe Flash

 

JOGURT  NATURALNY

Jogurt naturalny jest najbardziej popularnym napojem fermentacyjnym uzyskanym w wyniki ukwaszenia mleka za pomocą bakterii jogurtowych: tj. Streptococcus thermophilus, Lactobacillum delbruecki subsp. bulgaricus oraz bakterie posiadające właściwości probiotyczne: Bifidobacterium lactis i Lactobacillus acidophilus.

Obecność aktywnych kultur bakteryjnych powoduje wzmocnienie systemu immunologicznego, przy jednoczesnym obniżeniu poziomu cholesterolu. Jogurty produkowane przez KeSeM maja korzystny wpływ na gospodarkę energetyczną ustroju człowieka. Ze względu na właściwości lecznicze są zalecane po kuracjach antybiotykowych i zaburzeniach trawienia wspomagając wzrost mikroflory.

Wartość odżywcza w 100g: białko 4,3g, węglowodany 5,8g, tłuszcz 2,5g, wapń 150 mg, co stanowi 18% dziennego zalecanego spożycia.

 Wartość energetyczna w 100g: 64 kcal (289kJ)

Temperatura przechowywania od +2oC do +8oC.

 

Jogurty  naturalne

Gramatura : 360g
Symbol PKWiU : 10.51.52.0
EAN : 5900403001862
Ilość szt. w kartonie : 12
Termin przydatności do spożycia : 21 dni
Ilość kartonów na palecie : 56
Ilość sztuk na palecie : 672
Gramatura : 150g
Symbol PKWiU : 10.51.52.0
EAN : 5900403000094
Ilość szt. w kartonie : 20
Termin przydatności do spożycia : 21 dni
Ilość kartonów na palecie : 96
Ilość sztuk na palecie : 1920

 

Jogurt naturalny typu greckiego

Bardzo gęsty jogurt o delikatnym śmietankowym smaku,idealny do sałatek, deserów i sosów.

Wartość odżywcza 100g: białko 3,5g, węglowodany 4,5g, tłuszcz 10,0g

Wartość energetyczna 100g: 124kcal (517kJ)
Temperatura przechowywania od +2oC do +8oC. 

  

Gramatura : 400g
Symbol PKWiU : 10.51.52.0
EAN : 5900403002104
Ilość szt. w kartonie : 12
Termin przydatności do spożycia : 25 dni
Ilość kartonów na palecie : 72
                            Ilość sztuk palecie : 864