Kefir - wspaniały orzeźwiający napój mleczny, produkowany z mleka pasteryzowanego najwyższej jakości z dodatkiem bakterii kefirowych.
Proces dojrzewania zachodzi osobno w każdej zamkniętej butelce.
Regularne spożywanie kefiru może wywierać korzystny wpływ na zdrowie człowieka:
- stymuluje układ odpornościowy
- ułatwia trawienie i zachowanie prawidłowej mikroflory jelitowej
- przyczynia się do znoszenia efektu nietolerancji laktozy
- chroni przed wnikaniem patogennych bakterii do przewodu pokarmowego
- wspomaga obniżenie "złego" cholesterolu LDL
KEFIR NATURALNY W BUTELKACH
- zawiera żywe kultury kefirowe
- zawartość tłuszczu 2,0%
- nie zawiera konserwantów
- wartość odżywcza w 100g: białko 3,1g, węglowodany 4,7g, tłuszcz 2,0g
- wartość energetyczna w 100g: 52kcal (217 kJ)
- przechowywany w temperaturze od + 2oC do + 8oC zachowuje swoją świeżość przez 2 tygodnie
Kefir naturalny w butelkach
![]() |
|