Sery twarogowe produkowane z mleka pasteryzowanego pochodzącego z czystego terenu Ziemi Dobrzyńsko-Kujawskiej wytwarzane są całkowicie tradycyjną metodą z zastosowaniem wanien twarożkarskich.
Dzięki temu sposobowi twarogi produkowane przez KeSeM zachowują żywe kultury bakterii oraz bogactwo łatwo przyswajalnych związków mineralnych, w tym wapnia, białka i witamin. Znakomite do wyrobów kulinarnych, ciast, kanapek oraz popularnych wśród dzieci twarożków ze śmietaną extra 12% produkowaną przez KeSeM. Profesjonalne badania (przeprowadzone w Instytucie Mleczarstwa Uniwersytetu Warmińsko - Mazruskiego w Olsztynie) potwierdzają stałą najwyższą jakość twarogu na przestrzeni wielu lat.
Opakowanie twarogów:
- tłusty krajanka - folia EKO ok. 0,9kg do 9 dni
- tłusty klinek - folia EKO ok. 0,5kg do 9 dni
- półtłusty krajanka - folia EKO ok. 0,9kg do 9 dni
- półtłusty krajanka - folia ok. 0,50kg do 15 dni
- tłusty klinek - folia ok. 0,50kg do 15 dni
- półtłusty klinek - folia ok. 0,50kg do 15 dni
- chudy krajanka - folia ok. 0,50kg do 14 dni
Wartość energetyczna w 100g: tłusty 165kcal (691kJ), półtłusty 128kcal (537kJ).
Przechowywane w temperaturze do +10oC zachowują swoją świeżość przez okres od 3 do 10 dni.
Twaróg krajanka półtłusta
![]() |
|
Twaróg klinek tłusty
![]() |
|
Twaróg chudy krajanka w opakowaniu "zamknij-otwórz"
![]() |
|
Twaróg półtłusty krajanka w opakowaniu "zamknij-otwórz"
![]() |
|
Twaróg półtłusty klinek - folia
![]() |
|
Twaróg półtłusty krajanka - folia
![]() |
|
Twaróg tłusty klinek - folia
![]() |
|
Twaróg Śmietankowy
![]() |
|
Twaróg półtłusty mielony
![]() |
|