Masło to najszlachetniejszy produkt spośród wszystkich tłuszczów jadalnych. Wyróżnia je wysoka przyswajalność i strawność. Masło odgrywa ważną rolę w żywieniu dostarczając organizmowi energii. Jest źródłem węglowodanów, białka, soli mineralnych oraz witamin A, D, E, F, K rozpuszczalnych w tłuszczach, niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania ludzkiego organizmu. Masła mają wspaniały świeży zapach i smak domowego masła, dzięki mleku pochodzącemu z nieskażonego środowiska.
Przechowywać w temperaturze poniżej 100C, Chronić przed światłem.
- STOŁOWE -ŚMIETANKOWE: wartość energetyczna w 100g - 670 kcal (2805J), białko 1,0g, węglowodany 1,0g, tłuszcz 74,0g
- MASŁO EKSTRA: wartość energetyczna w 100g - 748 kcal (3132kJ), białko 1,0g, węglowodany 1,0g, tłuszcz 82,0g
- MASŁO OSEŁKOWE: wartość energetyczna w 100g - 748 kcal (3132kJ), białko 1,0g, węglowodany 1,0g, tłuszcz 82,0g
Stołowe - Śmietankowe
![]() |
|
Masło Ekstra
![]() |
|
Masło Ekstra Osełkowe 200g
![]() |
|
Masło Ekstra Osełkowe
![]() |
|